De beste tips om zo lang mogelijk van je extensions te genieten

dinsdag 03 november 2020

Let’s be honest; extensions hebben wat meer verzorging nodig dan je eigen haar. Je eigen haar krijgt nog voeding vanuit de hoofdhuid en bij extensions is dit niet het geval. Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor hairextensions van goede kwaliteit, maar er zijn meer factoren die ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk van je extensions kan genieten! Met de volgende tips houdt jij je hairextensions gedurende de draagtijd in perfecte staat!

Zo kan jij zo lang mogelijk extensions dragen

Gebruik de goede producten

Een goed product is het halve werk. Onze producten van Hairloxx Professional zijn speciaal ontwikkeld om extensions de juiste voeding te geven. De producten zijn verdeeld onder twee verschillende lijnen en afgesteld op jouw haartype. Heb je normaal tot droog haar dan adviseren wij je om de Boost lijn te gebruiken en heb je fijner haar dan is de Intense lijn heel fijn.

Waarom we geen andere producten adviseren? Deze producten kunnen ingrediënten bevatten waardoor de aanhechting van de extensions als het ware kan ‘afbrokkelen’. Hierdoor vallen jouw extensions sneller uit en dat is juist wat je niet wil!

Tussendoor laten knippen

Voor goede kwaliteitsbehoud van je eigen haar wordt er geadviseerd om ongeveer elke 8 weken even de punten te laten knippen. Voor extensions geldt precies hetzelfde. Het weer, styling en zelfs schuren over je kleding kan ervoor zorgen dat je punten dunner zijn geworden na 8 weken. Even een knipbeurt tussendoor geeft jouw extensions in de punten weer een volle look en zo kan je weer een paar weken door!

Heb je je extensions bij ons laten plaatsen? Dan bieden wij je altijd de service om tussentijds de extensions te laten knippen. Dit adviseren wij je te doen op ongeveer de helft van de draagtijd. Tijdens deze servicebehandeling knippen wij de puntjes voor je en brengen wij het voor je in model zodat het haar weer mooi valt.

Slapen met vast haar

Om ervoor te zorgen dat de extensions niet gaan klitten, adviseren wij om met vast haar te gaan slapen. Door met los haar te slapen kan er wrijving op het kussen ontstaan en daardoor ook klitvorming. Zonde als de extensions vroegtijdig gaan klitten terwijl je dat dus gemakkelijk kunt voorkomen.

Nog een extra tip, ga ook nooit met nat haar slapen. Heb je het in de avond gewassen? Zorg er dan voor dat je het in ieder geval even droog föhnt voordat je gaat slapen. We hebben nog meer tips geschreven voor het slapen met extensions die je allemaal helpen zo lang mogelijk van je extensions te genieten!

Stylingtools

Het gebruik van een stylingtool, zoals een stijl- of krultang, is aan te raden bij het dragen van extensions. Op die manier krijg je het haar mooi in model en zit je haar de hele dag (zelfs meerdere dagen) goed. Het dagelijks gebruiken van een warmtebron vraagt wel om extra verzorging van het haar.

Het is belangrijk om, voordat je gebruik maakt van je stijltang (of andere tool), het haar extra te beschermen met een serum. Een serum zorgt ervoor dat er een beschermlaag om het haar wordt gelegd waardoor het haar goed bestand is tegen de hitte van de stylingtool.

Misschien vind je dit ook leuk!