Slapen met extensions? Dit zijn de beste tips!

dinsdag 27 oktober 2020

Bij het dragen van hairextensions zijn er bepaalde verzorgingstips die wij meegeven om de extensions zo lang mogelijk mooi te houden in de geadviseerde draagtijd. Bij het slapen met extensions zijn er ook verzorgingstips die erg belangrijk zijn en we je graag uitleggen!

Zonder problemen slapen met extensions

Ga nooit met nat haar naar bed

De nummer 1 tip die wij altijd meegeven is om niet met nat haar te gaan slapen wanneer je extensions draagt. De hairextensions waar wij mee werken zijn allemaal gemaakt van 100% human hair en dienen hetzelfde behandeld te worden als het eigen haar. Wanneer je slaapt met nat haar, kan dit klitvorming veroorzaken bij de aanhechtingen en dit willen we natuurlijk voorkomen. Doordat je draait tijdens het slapen op je kussen, kan er wrijving tussen de extensions ontstaan en kunnen ze op de hoofdhuid gaan klitten of kunnen er knopen ontstaan. Mocht je het fijn vinden om voor het slapen te gaan douchen, dan adviseren we altijd om daarna even je haar droog te föhnen voordat je gaat slapen.

Slaap met vast haar

Nummer 2 mag niet ontbreken. Met vast haar slapen is namelijk een van de belangrijkste tips. Om te zorgen dat het haar niet kan klitten is naast met nat haar slapen ook met los haar slapen een boosdoener voor klitvorming. Het vast dragen van je haar kan zowel in een lage staart of bijvoorbeeld een mooie vlecht, maar ook een hoge knot is een optie. Een vlecht is handig als je het gekruld hebt met een krultang en er de volgende dag ook nog plezier van wilt hebben. De volgende ochtend hoef je alleen wat plukjes bij te werken en je bent ready to go!

Gebruik bijvoorbeeld een elastiek van stof, deze zijn zacht voor het haar en laat geen knik achter in het haar de volgende dag.

Slaap op een satijnen kussensloop

Last but not least! De nummer 3 mag niet ontbreken in dit verzorgingslijstje. Een satijnen kussensloop is niet alleen heerlijk zacht, maar ook goed voor huid én haar! Je gezicht en haar is gedurende de hele nacht in contact met je kussensloop en je beweegt gedurende de nacht érg veel. Een satijnen kussensloop is zacht voor je haar en voor je extensions. Je haar schuurt niet constant over het kussensloop wat wederom klitvorming voorkomt én ervoor zorgt dat je niet met pluizig haar wakker wordt.

 

Pro tip! Wil je de extensions nog even extra verzorgen tijdens een nachtje slapen? Verdeel het Hairloxx masker over de punten en lengtes (tot net onder het oor), vlecht het haar in en laat het lekker intrekken. De volgende dag kan je je haren lekker wassen met de Hairloxx shampoo & conditioner uit de Intense of Boost lijn en geniet je van extra zachte punten, ook na het stylen. Meer weten over de verzorging van wax extensions? Lees hier alle verzorgingstips.

Misschien vind je dit ook leuk!