Duurzaamheid

bij Beauty by Roos

Beauty by Roos streeft ernaar om droomhaar werkelijkheid te maken, maar wel op een vriendelijke manier voor mens, dier en milieu. We zijn vastberaden om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

3

hergebruik van de
hairextensions

Een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsinspanningen is het hergebruik van hairextensions. We hebben een unieke samenwerking met Matter of Trust, een organisatie die het platform The Hum Sum beheert. Binnen dit platform kunnen mensen meedenken over oplossingen voor milieuproblemen. Matter of Trust verzamelt de hairextensions die wij gebruiken voor hun Clean Wave-programma.

Het verzamelde haar wordt gebruikt om (haar)matten te maken waarmee olie kan worden opgevangen in rivieren en oceanen tijdens olierampen. Op deze manier draagt Clean Wave bij aan het schoonmaken en behouden van rivieren en oceanen over de hele wereld, terwijl onze gebruikte hairextensions een tweede leven krijgen.

Continue verbetering

Daarnaast werken we voortdurend aan verbetering en vernieuwing binnen ons bedrijf. Onze hairextensions worden bijvoorbeeld gekleurd met biologische verf en we zijn recentelijk overgestapt op herbruikbare papieren verpakkingen.

We hebben ook een volledig nieuwe lijn haarverzorgingsproducten ontwikkeld genaamd Hairloxx. Bij de ontwikkeling van de nieuwe formules en verpakkingen hebben we uiteraard rekening gehouden met het milieu. Daarom zijn al onze producten vegan, vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën, SLES en SLS. Daarnaast bestaat de verpakking van onze haircare producten voor 50% uit gerecycled plastic.

Onze vriendelijkheid beperkt zich niet alleen tot onze producten; we dragen ook zorg voor de wereld om ons heen en leveren een bijdrage aan andere projecten, zoals de BeautyBank.