Duurzaamheid

bij Beauty by Roos

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in onze samenleving en zo ook binnen ons bedrijf. Wij willen ons inzetten voor een duurzame toekomst. We proberen er samen zoveel mogelijk voor te zorgen dat onze manier van werken geen negatief effect heeft op de natuur.

3

hergebruik van de
hairextensions

Wij zijn een unieke samenwerking aangegaan met Matter of Trust. Zij hebben een platform dat The Hum Sum heet. Binnen dit platform kan iedereen meedenken over oplossingen voor milieuproblemen. Matter of Trust zamelt de door ons gebruikte hairextensions in voor hun Clean Wave programma.

Het ingezamelde haar wordt gebruikt om (haar)matten te maken waarmee olie uit rivieren en oceanen gehaald kan worden bij olierampen. Op deze manier probeert Clean Wave rivieren en oceanen over de hele wereld schoon te maken en houden. Hiermee krijgen onze gebruikte hairextensions een tweede leven.

Continue verbetering

Naast het steunen van een goed doel zijn wij ook intern continu aan het verbeteren en vernieuwen. Zo worden al onze hairextensions gekleurd met een biologische verf en zijn we op dit moment bezig om onze product-samenstelling te wijzigen naar formules zonder parabenen, siliconen en andere belastende ingrediënten.

Naast betere formules voor onze producten zijn wij bezig met een proces om onze hairextensions te kunnen verpakken in bio-based verpakkingen in plaats van plastic verpakkingen.