6x Jouw hairextensions goed verzorgen in de zomer

donderdag 06 augustus 2020

Dit is de eerste dag van een verwachte hittegolf van maar liefst 9 dagen! Het is dus volop zomer en dat betekent; lange dagen, meer tijd buiten in de zon en zwemmen om wat verkoeling op te zoeken. Het betekent ook dat je haar meer blootgesteld wordt aan warmte en een grotere kans op uitdroging. Wij gaan ervoor zorgen dat dit niet gebeurt, door onze zomer tips met jou te delen!

1. Draag je haar in een vlecht

Ga je zwemmen? Draag je haar dan in een vlecht! Chloor en zout water onttrekken namelijk vocht uit je haar. Spray voor het invlechten nog even een leave-in conditioner in je haar om je haar echt optimaal te verzorgen. De spray conditioner van Hairloxx ruikt ook nog eens heel lekker 🙂

2. Gebruik een voedend serum

Een voedend serum gebruiken is ook altijd een goed idee. Het beschermt niet alleen tegen de warme styling tools maar ook tegen warmte van buiten en de plotselinge temperatuurwisseling van de airco in huis. Smeer het serum elke ochtend even in je puntjes en you’re ready to go!

3. Was je haar minder vaak

Aan het eind van een warme dag spring je lekker onder de douche en het is verleidelijk om dan ook je haar te wassen. Probeer dit alleen niet elke dag te doen. Door je haar elke dag te wassen strip je het van de natuurlijke oliën die het in deze hitte juist zo erg nodig heeft! Je haar even uitspoelen met koud/lauw water is genoeg om het weer even op te frissen. Een droogshampoo doet ook wonderen om vet haar een dagje te doen verdwijnen!

4. Gebruik een haarmasker

Is het tijd om je haar te wassen? Gebruik dan na je shampoo een voedend haarmasker. Je haar kan echt wat extra voeding gebruiken om uitdroging tegen te gaan. ‘Knijp’ het teveel aan water aan beetje uit je haar, het masker voedt je haar dan beter. Breng het masker aan in de lengten van je haar en laat het een paar minuten inwerken. Stralende lokken gegarandeerd! Sluit af met een conditioner.
5. Vermijd hete styling tools

Je haar heeft tijdens deze warme dagen al veel te verduren. Vermijd daarom hete styling tools zoals je stijl- of krultang. Gelukkig blijven jouw krullen in onze Hairloxx extensions een stuk beter zitten dan in je eigen haar, dus hoef je je haar niet elke dag te stylen! Scheelt je ook weer tijd in de ochtend die je nu lekker in de zon kan besteden 🙂

6. Kijk uit met zonnebrand in je extensions

We smeren natuurlijk massaal met zonnebrandproducten om onze huid goed te beschermen tegen de zon. Door deze producten kunnen jouw extensions echter geel verkleuren, let dus goed op dat je hairextensions niet in aanraking komen met de zonnebrand!

Misschien vind je dit ook leuk!