Keratine wax extensions

Er worden verschillende technieken gebruikt om hairextensions te bevestigen. Wij werken, om verschillende redenen, graag met wax extensions. In dit artikel leggen we je graag uit wat dit precies voor hairextensions zijn en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat zijn wax extensions?

Wax extensions zijn losse plukjes haar met aan de bovenkant een stukje wax, ook wel bonding of aanhechting genoemd. Dit waxje wordt kort verwarmd met een hairextension connector waardoor het waxje zacht en buigbaar wordt. Hierdoor kunnen wij de aanhechting om een plukje van het eigen haar ‘vouwen’. Dit moet zorgvuldig gebeuren zodat er geen harde randjes kunnen ontstaan waar je last van kan krijgen. Wij adviseren wax extensions altijd door een professional in te laten zetten én te verwijderen, zodat de extensions gedurende de draagtijd comfortabel zitten en er geen haarschade kan ontstaan.

Zijn wax extensions schadelijk voor je eigen haar? 

Nee, wanneer de extensions professioneel ingezet en verwijderd worden zijn ze niet schadelijk voor je haar. Veel mensen denken dit omdat er warmte wordt gebruikt, maar dit wordt alleen gebruikt om de aanhechting zachter te maken. De aanhechtingen van de hairextensions van Hairloxx Professional worden met 150 graden verwarmd. Ter vergelijking; jij stijlt je haren met 180 tot soms wel 240 graden! 

 

Draagtijd van de extensions

Wij adviseren om de extensions elke 3-4 maanden te laten vervangen. Dit is afhankelijk van de dikte en sterkte van het eigen haar en hoe goed je het zelf in de tussentijd verzorgt. Je hoeft de extensions dus niet in de tussentijd omhoog te laten plaatsen! Na de genoemde draagtijd moeten ze professioneel verwijderd worden. Dit doen wij met een verwijdertang en speciale vloeistof die de aanhechting verpulverd. Zo kunnen we de extension er makkelijk uit trekken zonder dat er schade ontstaat.

Voordelen van wax extensions

  • Wij kunnen volume en lengte toepassen daar waar het nodig is
  • Wij mengen meerdere kleuren om perfect te matchen met je eigen haarkleur
  • Zorgt voor een natuurlijk effect
  • Je kan gewoon een hoge staart blijven dragen, door de kleine aanhechtingen zie je de extensions niet zitten

Nadelen van wax extensions

  • Niet voor thuisgebruik, moet professioneel ingezet en verwijderd worden
  • Je bent ’s ochtends iets langer bezig met het verzorgen en stylen van je haar
Waarom wij alleen met wax extensions werken

Beauty by Roos is al meer dan 12,5 jaar gespecialiseerd in het plaatsen van wax extensions. Wil jij weten wat het beste bij jou past? Kom langs voor gratis & vrijblijvend advies!