fbpx

Wassen van hairextensions

donderdag 05 december 2019
Wassen van hairextensions
Wanneer je hairextensions hebt laten plaatsen bij een professional, heb je waarschijnlijk een verzorgingsadvies mee gekregen om je hairextensions lang mooi te houden. Toch is het soms handig om een uitgebreider advies te krijgen, zodat je weet hoe en waarom je iets moet doen. In dit artikel bespreken we hoe het wassen van hairextensions het beste gedaan kan worden én waarom.

 

Kwaliteit hairextensions

Allereerst is het goed om te weten dat de kwaliteit van je hairextensions erg meespeelt in de ‘houdbaarheid’ van de extensions. De betere hairextensions hebben altijd natuurlijke haarschubben. Deze haarschubben beschermen de kern van het haar tegen beschadigingen of uitdroging.

Goedkope hairextensions(-merken) hebben geen haarschubben. Tijdens de productie van deze hairextensions wordt een siliconenlaag aangebracht, die je na enkele weken van de haren af wast. Wanneer deze laag weg is gewassen wordt de kern van het haar niet meer beschermd. Hierdoor houdt je futloos, droog haar over wat gevoelig is voor klitvorming.

Om het effect van de siliconenlaag na te bootsen, moet je bij de goedkopere hairextensions vaker wassen met conditioner. Je hebt dus een stuk meer conditioner nodig om het het haar mooi te houden. Nadeel van veel conditioner gebruiken is dat het haar sneller vet is en er slierterig uit gaat zien.

 

Wassen van hairextensions

De duurdere merken hebben een rustiger productieproces waardoor de haarschubben op het haar behouden blijven. Hierdoor gaan de haarschubben tijdens het wassen van hairextensions open en worden deze weer gesloten bij het gebruik van een conditioner.

De duurdere merken hebben een rustiger en langer productieproces, waardoor de haarschubben van het haar behouden blijven. Tijdens het wassen gaan de haarschubben van de hairextensions open staan, waardoor de haren goed de voeding van je shampoo opnemen. De haarschubben worden weer gesloten door het gebruik van een conditioner.

Wij adviseren de producten van Hairloxx Professional Haircare om je hairextensions te wassen. Deze verzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld om het eigen haar én de hairextensions goed te voeden en beschermen. Er zitten geen siliconen in de producten van Hairloxx, waardoor het geen siliconenlaag achterlaat. Ook raden wij het gebruik van producten met fruitzuren erg af wanneer je extensions draagt. Deze fruitzuren kunnen de bondingen aantasten, waardoor de hairextensions sneller kunnen uitvallen. Wij geloven zelfs zo erg in de producten van Hairloxx, dat wij garantie geven op onze hairextensions wanneer je de producten van Hairloxx Professional gebruikt!

Was je lange haar met of zonder hairextensions altijd in de lengte van je haar. Om klitvorming en knopen te voorkomen moet je dus geen ‘rondjes’ draaien. Zo ben je een stuk sneller klaar met borstelen, föhnen en stylen van je haar. Om vet haar te voorkomen gebruik je conditioner alleen in de punten.

Hoeveel extensions heb ik nodig?

 

extensions calculator

Misschien vind je dit ook leuk!

Wij zijn tot en met 9 februari gesloten

Lieve klanten,

helaas moeten ook wij onze deuren sluiten tot en met 9 februari. Klanten die in deze periode en afspraak hebben staan zullen wij persoonlijk benaderen om een nieuwe afspraak in te plannen. 

In de tussentijd zijn wij bereikbaar voor vragen en om afspraken in te plannen voor na de lockdown. Wij zijn tijdens onze normale openingstijden te bereiken via mail (info@beautybyroos.nl), telefoon en WhatsApp (033-7600 010) en onze social media kanalen. 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief. We hopen jullie allemaal weer snel te mogen verwelkomen in 1 van onze salons!

Liefs, team Beauty by Roos

Het is gelukt, je krijgt nu updates over de opening!