Kan je extensions verven? 5 tips van de professional!

vrijdag 30 oktober 2020

‘Kan ik mijn extensions verven?’ is één van de meest gestelde vragen in onze salons. Het korte antwoord is ‘ja!’, maar we geven je hier graag meer informatie over. Is het slecht voor de kwaliteit van het haar, kan je je uitgroei verven als de extensions al in je haar zitten? In dit artikel krijg je 5 tips van de professional over het verven van je haar extensions!

Oorsprong van de hairextensions
Alle hairextensions waarmee wij werken zijn gemaakt van 100% echt haar. De haren komen van oorspronkelijk uit India, waar de inwoners hun haren offeren aan de tempels vanuit hun geloofsovertuiging. Vroeger werd dit haar verbrand, tegenwoordig wordt het haar ingekocht bij de tempels zodat zij het geld kunnen besteden aan goede doelen in hun regio. Vanuit India wordt het haar naar fabrieken in Europa gebracht waar het in een langzaam proces ontkleurd wordt. Hierna wordt het haar weer in de gewenste kleur geverfd.

Extensions verven

Extensions kunnen niet ontkleurd worden
First things first: doordat de haren van de extensions van oorsprong donker zijn en al een keer ontkleurd zijn geweest raden wij het af om de extensions nogmaals te ontkleuren. Het is dus niet mogelijk om de extensions te blonderen. Het blonderen van je haar is altijd een tricky proces wat schade aan je haar kan aanrichten. Extensions krijgen geen natuurlijke voeding meer uit de hoofdhuid, dus 2 keer ontkleuren zal voor extensions een nóg heftiger effect hebben.

Een andere kleur met extensions in het haar
Het kan natuurlijk voorkomen dat je al extensions in je haar hebt zitten en dat je graag een andere kleur wilt. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen raden wij het af om het lichter te kleuren, maar donkerder kleuren is geen enkel probleem! We raden aan om dit bij je favoriete kapper te laten doen. Zij kunnen de juiste spoeling of kleuring voor jouw haar aanraden waar je de extensions mee kan kleuren.

De uitgroei kleuren met extensions in het haar
Af en toe een grijze haar of is je eigen haarkleur lichter dan de kleur waar je je haren mee verft? Geen probleem! Zodra er extensions in het haar zitten is het gewoon mogelijk om de uitgroei te kleuren en kan het geen kwaad voor de aanhechtingen van de extensions.

Ook wanneer je highlights laat zetten in je eigen haar is het geen probleem om dit tussendoor bij de kapper te laten doen. Ze kunnen gemakkelijk de extensions ontzien en alleen het eigen haar highlighten.

Een asblond kleur met een toner/spoeling
We hebben een mooi assortiment aan extensions waar hele mooie blonde askleuren bij zitten. Het eigen haar heeft soms de neiging om weer terug te lopen naar een gele gloed. Om je kleur mooi ‘assig’ te houden, kun je een spoeling of toner bij de kapper over het haar laten zetten (en ook op de extensions). Een andere optie is om de zilvershampoo van Hairloxx te gebruiken. Deze zilvershampoo haalt alle gele tinten uit het haar wat voor een mooie matte look zorgt. Deze zilvershampoo is speciaal ontwikkeld om de extensions mee te wassen.

Hoeveel extensions heb ik nodig?

 

extensions calculator

Misschien vind je dit ook leuk!